Eigenlijk kunnen we vandaag in 1 keer doorlopen naar Santiago de Compostela maar we stellen het uit. Aankomen in Santiago betekent ook dat onze reis ophoudt en dat de stille, landelijke omgeving weer plaatsmaakt voor de hectiek van de grote stad.

Onze laatste stop is ongeveer 8 km voor het eindpunt. Morgenochtend vroeg zijn die paar kilometer natuurlijk peanuts. Het hostel is dik in orde, iets te eten vinden ietsje lastiger. Er is namelijk een groot fiesta aan de gang. Hét feest van Galicië! Een groot podium met veel herrie en een zee van mensen. Uit alle uithoeken van de streek zijn mensen gekomen. Heel veel tieners zwaar in de make up. Ik vermoed dat dit een van de weinige momenten is om ‘op jacht’ te gaan.

Op de terugweg naar het hotel kwam ik twee heren met Podenco Ibenicenco’s tegen. Hetzelfde type hond als ik heb, behalve dat deze van Ibiza komen en die van mij van de Canarische eilanden. Ik was helemaal blij, je ziet er niet veel. Ze worden los grandes olividados genoemd, de grote vergetenen. Jachthonden die over het algemeen zeer slecht behandeld worden en niet bij mensen op het netvlies staan. Helaas, want zij zijn geweldig.