Vanochtend was het een beetje katerig wakker worden. Ik heb net een beetje teveel sangria gedronken. Mooi hostel maar ik paste niet helemaal in het bed. Dat ging alleen diagonaal en sliep niet heel lekker. Op zich rustig aan vandaag en pas rond 9.30 uur vertrokken. Best laat. We kozen ervoor om niet dicht langs de kust te lopen maar een route te nemen die een beetje meer in het binnenland ligt. Het begon met een oude Romeinse weg en her en der Romeinse sporen. Daarna werd het algauw flink klimmen vandaag, maar het was het helemaal waard.

Het bos op de bergen was mooi en rook lekker met alle eucalyptussen. De regen viel vandaag ook mee. Niet voldoende om de regenjassen tevoorschijn te halen. De steile hellingen op en af lopen ging vandaag een stuk beter. Iets minder pijn, op wat blaren en zeurende achillespezen na. De panorama’s vanaf de bergen waren prachtig.

’s Ochtends had ik kraanwater meegenomen. Maar bij de eerste slok begreep ik hoe geweldig verwend en verpest ik ben. Het drinkwater in Nederland en vooral omgeving Haarlem is het beste ter wereld. Wat hier uit de kraan komt, is drinkbaar maar smaakt hetzelfde als een slok zwembadwater. Er zit veel te veel chloor in. Ik heb al mijn water weg laten lopen uit mijn camel back en het risico genomen zonder water op stap te gaan. Is uiteindelijk goed gegaan, maar morgen koop ik eerst een fles voor we vetrekken.

We zijn aangekomen in Vigo. Een grote, drukke en smerige stad en om een of andere reden was dat echt schokkend. We lopen natuurlijke de hele dag buiten, eigenlijk in alle rust en omringd door frisse lucht en vonden allemaal de stad overweldigend. Het was of we een klap in ons gezicht kregen.