Gisteravond werd het redelijk laat en vandaag hebben we niet een heel lange tocht op het programma. Uitgeslapen tot 8.00 uur. Een wandelmaatje was al vroeg in de ochtend vertrokken. Hij kon niet slapen vanwege bedwantsen. Voor niet weet wat dat zijn…Google en huiver. Tot dusver heb ik nog geen last gehad maar het kan zomaar gebeuren. Heeft ook weinig te maken met hoe schoon de hostels zijn. Ook vijfsterren hotels over de hele wereld vrezen deze irritante bloedzuigers. En het gekke is, dat als je over beestjes nadenkt je ze ook voelt. Of ze er nu zijn of niet. Beestjes…..overal beestjes.

Om 9.00 uur stipt hebben Eva en ik Patrick opgehaald bij zijn hotel en kon de tocht beginnen. De eerste paar uur was het af en aan regen met harde wind. Gelukkig hadden we wind mee, maar het was lopen alsof we dronken waren. De wind duwde onze rugzakken alle kanten op. Onderweg was er behalve de spectaculaire golven die op de rotsen beukten weinig te beleven. Op een camping werd de eerste koffie soldaat gemaakt en toen volgde een lange weg. Na een paar uur kwamen we het eerste restaurant tegen. Dat kwam mooi uit want noch ontbijt, noch lunch gehad. De obers waren chique gekleed en liepen met servetten op de arm. Het leek niet helemaal een gelegenheid die een stelletje doorweekte straathonden binnen wilde hebben. Dat klopte ook , maar op het overdekte terras mochten we wel zitten. Cerveza con limon… meer durfde we niet te bestellen.

Het weer sloeg razendsnel en vaak om tegen de middag. Dan werd je weer weggeblazen en raakte je volledig doorweekt en nog geen minuut later liep je in de brandende zon, blauwe lucht. Oké regenjas weer uit….o…en toch weer aan…en uit. In Baiona hebben we eindelijk gebruncht. Je komt de stad binnen en stuit meteen op een imposant 12de eeuws gefortificeerd kasteel. Kennelijk heeft ook Julius Caesar in het jaar 60 deze plaats onder de voet gelopen met zijn leger. Verder hebben er koningen er hun zetel gehad. Een rijke historie dus en dat zie je terug.

We zijn neergestreken in een hostel in Playa de Sabaris. Een gloednieuw hostel, dus alles is mooi en goed geregeld. Meteen maar even een wasje draaien en een föhn loslaten op onze schoenen.